CMG-granulatoren: Granuleermachines met hoge capaciteit voor post-consumer kunststoffen

Prestaties & innovatie: nieuw snijkamerontwerp

CMG presenteert een nieuwe snijkamer voor de Evoluzione serie. Door de nieuwe rotorconfiguratie snijden de roterende messen het kunststof materiaal loodrecht tegen de vaste messen in, waardoor de hoogste snijprecisie wordt bereikt.

De messen zijn rechtstreeks op het uiteinde van de steunbeugel gemonteerd en niet op een messenblok. Hierdoor kan niet alleen worden geprofiteerd van de hoge mesneiging, maar is ook snel en gemakkelijk onderhoud/vervanging mogelijk, aangezien de snijkamer via de voorkant van de machine toegankelijk is.

De rotatie van de rotor veroorzaakt geen schadelijk “sleep”-effect, d.w.z. de te vermalen materiaalmassa draait niet mee met de rotor, zodat er geen stof en kleine deeltjes ontstaan, die in de wasfase afvalmateriaal worden. De productie van microdeeltjes wordt gereduceerd tot enkele procenten, vergeleken met 15% of meer in een conventionele granulator. Door het open rotorontwerp wordt slechts 30% van de ruimte in de snijkamer in beslag genomen.

Door het open rotorontwerp wordt slechts 30% van de ruimte in de snijkamer in beslag genomen.

De verhouding tussen het volume van de rotor en de snijkamer is 30/70, terwijl dat bij conventionele granuleermachines 70/30 is. Hierdoor kan meer dan tweemaal zoveel materiaal in de snijkamer worden gebracht. Hoe groter de hoeveelheid materiaal in de snijkamer, hoe groter de granulatiecapaciteit.

De snijkamer heeft een zogenaamde “tangentiële ontwikkeling”. Dit kenmerk zorgt voor vraatzucht en een gegarandeerde opname van het te vermalen materiaal, zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt van een force-feeding systeem, dat gewoonlijk in conventionele granulatoren wordt gebruikt.

Energie-efficiëntie op het hoogste niveau: Adaptive Motor Power

Alle CMG-eenheden voor recyclingtoepassingen, met capaciteiten van 800 kg/u tot meer dan 5.000 kg/u, zijn uitgerust met Adaptive Motor Power (AMP), uniek in de industrie voor verkleining. De granuleermachine kan zelfstandig bepalen welk vermogensniveau moet worden toegepast om zijn werk te doen, afhankelijk van de hoeveelheid te vermalen materiaal, de vorm, het gewicht, de dikte, het type kunststof en de temperatuur van het stuk. Met de AMP kunt u de kwaliteit van het gemalen materiaal maximaal optimaliseren (homogeniteit van de deeltjes en afwezigheid van stof) en het elektriciteitsverbruik minimaliseren. 20 tot 25 Wh/kg is de geringe hoeveelheid energie die een CMG-granulator verbruikt, vergeleken met de meer dan 50 Wh/kg die een conventionele eenheid verbruikt. Het rendement op de investering voor de AMP bedraagt minder dan 12 maanden.

Supergranulatoren voor post-consumer recycling

Met de nieuwe Evoluzione serie presenteert CMG de EV916 en EV616 modellen, oplossingen die geschikt zijn voor de meest kritische bedrijfsomstandigheden, voor water of droge granulatie, waarbij hoge prestatie-eigenschappen, granulatiecapaciteit van 2.000 tot meer dan 5.000 kg/h, veelzijdigheid, efficiëntie en duurzaamheid vereist zijn. De Evoluzione serie garandeert operationele consistentie en superieure slijtvastheid, dankzij constructieoplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van harmonisch staal, Hardox en geassembleerde modulaire structuren. Naast de honderdste van een millimeter precisie bij de constructie van de nieuwe snijkamer, die een veel langere levensduur van de messen mogelijk maakt in vergelijking met conventionele modellen, zijn alle Evoluzione-machines uitgerust met geavanceerde controles, in de stijl van Industry 4.0, om de werking van de machine 100% controleerbaar en beheersbaar te maken. Bedrijfstemperatuur, messenslijtage, productiviteit, operationele efficiëntie, energiegebruik, alle functionele parameters beheerd aan boord van de machine of op afstand met connectiviteit via OPC-UA protocol, zijn slechts enkele van de onderscheidende kenmerken.

Service 4.0:

Met hoofdkantoor, productielocatie en technisch centrum in Italië en het grootste distributienetwerk in de kunststofindustrie is CMG wereldwijd actief met gelokaliseerde technische service, reserveonderdelen en verkoopcentra. Vind uw dichtstbijzijnde CMG servicecentrum via de volgend link: https://www.cmg-granulators.com/contatti-3/