BINOVA SRL: GEVESTIGD OP DE NATIONALE EN EUROPESE MARKT

Met installaties voor recycling en compounding van ABS- en PS-schroot

Met haar bewezen expertise in het ontwerp en de bouw van installaties voor de recycling en compounding van thermoplastische materialen heeft Binova onlangs uitstekende commerciële en technologische resultaten behaald op het gebied van ABS- en PS-schroot dat hoge percentages verontreinigende stoffen bevat. Na een eerste installatie voor een klant in Frankrijk in 2020, werden er nog vier geïnstalleerd voor dezelfde klant en vervolgens twee bij een nieuwe Italiaanse klant (STENA RECYCLING).

Hieruit blijkt dat steeds meer bedrijven, die het gemak hebben ingezien van het zelf verwerken van afval in plaats van het door te verkopen aan derden, geïnteresseerd zijn in het investeren in dit soort installaties, mede gezien de zeer hoge kwaliteitsresultaten bij het gebruik van het geproduceerde materiaal in de verschillende markttoepassingen.

Onze recycling- en compoundinglijn voor ABS en PS is gebaseerd op ultramoderne componenten, beheerd door gesofisticeerde toepassingssoftware, met 100% Made in Italy technologie. De installatie bestaat uit een extruder, met co-rotating twin-screw technologie, die een uitstekende polymeermenging en hoge ontgassing van de grondstof kan garanderen.

In tegenstelling tot een traditionele installatie met monoschroef technologie, maakt de dubbelschroefextruder een aanzienlijke energiebesparing mogelijk (tot 30%). Hij kan ook materiaal verwerken dat kleine percentages verschillende polymeren bevat. Ontgassingssystemen zuigen alle tijdens het proces gevormde materialen, zoals dampen, monomeren, enz. af onder hoog vacuüm.

In slechts één stap en met minimale behandeling van de materialen binnen het bedrijf wordt zo een dubbel resultaat bereikt, die meestal in twee stappen te bereiken is: regeneratie en compounding. Het verkregen product is een homogeen materiaal van hoge kwaliteit dat een ecologisch duurzaam proces bevordert en belangrijke toepassingsmogelijkheden op de markt biedt.

INDUSTRIE 4.0 – ENGINEERING EN TOEKOMST VOOR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Sinds enige tijd ontwerpt en bouwt Binova haar regeneratie- en compoundinginstallaties met roterende dubbelschroefsextruders en integreert deze met industriële automatisering op basis van nieuwe technologieën om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en de opbrengst en productiekwaliteit te verhogen.

De totale procescontrole gebeurt via een toepassingssoftware ontwikkeld op een PLC-platform en een bedieningspaneel, voor de volgende functies:

● Lijnconfiguratiebeheer (handelingen uitgevoerd op het bedieningspaneel, waardoor de meeste keuzeschakelaars, knoppen en lampjes komen te vervallen).
● Beheer van snelheid en synchronisme.
● Alarmbeheer.
● Technologische parameters.
● Werkparameters.
● Afstandsbediening.

Ter versterking van haar reeds beproefde werkmethoden heeft Binova, via een gunstig advies ondertekend door de sectordeskundigen van AMAPLAST, het Industry 4.0 conformiteitscertificaat verkregen. Reduce Reuse Recycle: bevordering van intelligente en productieve recycling, die zowel het milieu als de bedrijfsgroei ten goede komt.

PRESENTATIE VAN HET NIEUWE HOOFDKANTOOR

Om beter aan de groeiende marktvraag te kunnen voldoen, heeft Binova eindelijk een nieuw operationeel hoofdkantoor van ongeveer 2.000 vierkante meter gevonden, op slechts enkele kilometers afstand van de huidige productievestiging. Hierdoor kan het magazijnbeheer worden gereorganiseerd door het gebruik van nieuwe IT-tools, kan het assemblage- en testproces van meerdere fabrieken tegelijk worden versterkt en kan het personeelsbestand worden uitgebreid dankzij de beschikbaarheid van grote kantoorruimte.

Alle bestaande informatietechnologie zal ook worden verbeterd, opnieuw om de ontwerp- en aankoopprocessen te stroomlijnen, met als doel de materiaalstroom en de assemblageactiviteiten beter te plannen. Hierdoor zal de dienst na verkoop/reserveonderdelen, die reeds zeer efficiënt is, nog verder worden verbeterd.

info@binovapm.it
https://www.binovapm.it